LYMFAHIERONTA & "LYMFA-BOOTS"

Paineluterapiaa käytetään tyypillisesti vähentämään tai poistamaan selluliittia. Selluliitti koostuu pienistä rasvataskuista, jotka sijaitsevat aivan ihon pinnan alla. Ne tekevät ihosta epätasaisen ja kuhmuraisen. Selluliitti näkyy erityisesti reisien ja pakaroiden alueella.

Hoito perustuu siihen, että syvä fysikaalinen stimulaatio voi rikkoa rasvataskujen rakenteita ihon alla ja saa ihon näyttämään tasaisemmalta.

Ilmataskuihin johdetaan ilmaa ja niiden täyttyessä jaloissa tuntuu kevyt puristus. Paineen säätäminen saa aikaan syvähierontaa, jossa paineen avulla saavutetaan ihon alimmatkin kerrokset. Paineterapiahoito kestää yleensä 10-45 minuuttia ja sitä suositellaan tehtäväksi kerran viikossa 8-15 viikon ajan.

Paineluterapian puolestapuhujat uskovat paineen ja stimulaation edistävän myös verenkiertoa. Kun veri virtaa tehokkaasti kehon läpi, sen ajatellaan estävän kehon sisäisten kudosten turpoamista, koska verenkierron tehostuminen kuljettaa runsaasti myös kehon toiminnoille välttämätöntä happea.

Hapen riittävä saanti voi edistää vioittuneiden kudosten paranemista ja myös kiinteyttää ihoa. Erinomainen yhdistettynä jalka- ja kasvohoitoon.

Kasvolymfa

Kosmetologin tekemä lymfahieronta

Manuaalisen lymfahieronnan tavoitteena on hoitaa ihoa tukemalla imunestekiertoa ja aktivoimalla ihon aineenvaihduntaa. Lymfahoito edistää kuona-aineiden poistumista ihosta ja ihonalaiskudoksista, vähentää ja ennalta ehkäisee turvotusta, sekä parantaa ihon väriä.

Kasvolymfa vaikuttaa rentouttavasti ja ihoa rauhoittavasti. Se sopii erinomaisesti rauhoittamaan ihon esimerkiksi mekaanisen ihonpuhdistuksen jälkeen. Lymfahieronta myös tehostaa hoidossa käytettävien ainesosien imeytymistä ja vaikutusta, sekä tukee muutenkin muita kosmetologin hoitomenetelmiä.


Raskauden ja imetyksen aikaiset hormonaaliset muutokset voivat vaikuttaa mm. ihoon, ripsiin, kynsiin, kulmakarvoihin jne., joten kaikki raskauden ja imetyksen aikaisten hoitotoimenpiteiden ottaminen on asiakkaan oma päätös ja näin ollen asiakkaan vastuulla.


Kenelle kasvolymfahieronta sopii?

Kasvolymfa sopii erinomaisesti ihmisille, jotka kärsivät kasvojen – erityisesti silmänympärysalueen turvotuksesta, mikäli iholla on couperosaa tai se on muuten herkkä ja punoittava, sekä aktivoimaan harmaata ja huonosti toimivaa ihoa. Koska lymfa aktivoi ihon toimintoja, se sopii hyvin ikääntyvälle iholle sekä arpien hoitoon.

Kasvolymfaa voidaan tehdä myös ennen ja jälkeen silmäluomi- ja kasvoleikkausten. Parhaan hoitotuloksen saamiseksi on hyvä aloittaa kasvolymfa jo ennen toimenpidettä. Lymfaa jatketaan toimenpiteen jälkeen lääkärin ohjeiden mukaisesti, normaalisti noin 2;den  päivän kuluttua toimenpiteestä (silmäluomileikkaus).

Tehokkaimmat tulokset saavutetaan aina sarjahoidolla.

Kasvolymfa on ns. ennaltaehkäisevää kauneudenhoitoa, joka on

  • rentouttavaa ja virkistävää
  • tuo helpotuksen kasvojen turvotukseen

Kenelle lymfahieronta ei sovi?

Lymfahieronnan vasta-aiheita ovat pahanlaatuiset kasvaimet, akuutit ihosairaudet tai tulehdukset, akuutit tulehdukset tai sairaudet elimistössä, verisuonitukokset, vaikeat sydämen toimintahäiriöt, sairaudesta johtuva turvotus, tulehtunut vaikea akne, munuaissairaudet, imusuoniston sairaudet.

  • syöpä, syöväntapaiset kasvaimet, leukemia
  • tuberkuloosi
  • tromboosi
  • struuma
  • sydäntaudit

Mitä on hyvä huomioida lymfahieronnan jälkeen?

Lymfahoidon jälkeen tulee juoda runsaasti nestettä ja kuunnella omia tuntemuksia, sekä levätä tarvittaessa. Samana päivä hoidon jälkeen suositellaan välttämään saunomista ja rankkaa liikuntaa.

Mikä on lymfaattinen järjestelmä eli imunestejärjestelmä?

Imunestejärjestelmällä on elintärkeä tehtävä kehon nestetasapainon ylläpitäjänä. Se on verenkierron lisäksi kehon toinen kuljetusjärjestelmä. Imunestejärjestelmä ulottuu kehon kaikkiin elimiin ja kudoksiin. Sen tehtävä on kuljettaa kudoksista kaikki ne aineet ja nesteet takaisin verenkiertoon, mitä laskimojärjestelmä ei pysty kuljettamaan.

Mitä on lymfa eli imuneste?

Imunesteeksi eli lymfaksi kutsutaan nestettä, joka siirtyy soluvälitilasta imusuoniin ja hiussuoniin. Se koostuu pääasuiassa vedestä, valkuaisaineista ja solujen aineenvaihduntatuotteista.

Mitä on lymfahieronta?

Lymfahieronta on hoitoa, jolla pyritään imu- eli lymfanestekierron edistämiseen.

Tanskalainen biologian tohtori Emil Vodder ja hänen vaimonsa Estrid kehittivät Vodder -lymfaterapian vuonna 1930. Vodderia pidetäänkin lymfahieronnan isänä.

Miten lymfahieronta tehdään?

Lymfahieronta on kevyesti käsin tehtävä pumppausmenetelmä. Sen tarkoitus on pumpata imu- eli lymfanestettä imusuonten suuntaan, jolloin sen virtaus nopeutuu. Sormilla tai koko kädellä tehtävä hieronta saa aikaan vuorottaisen pumppaus- ja imuvaikutuksen imusuoneen.

Hoidon tarkoituksena on edistää kudosnesteen ja imunesteen virtausta sekä tehostaa ja tukea lymfakiertoa ja siten vähentää turvotusta kudoksessa.

Mitä hyötyä on lymfahieronnasta?

Kun imunestejärjestelmän toimintakyky on alentunut, valkuaisainepitoinen neste jää kudokseen ja siitä syntyy turvotusta. Turvotusta aiheuttava häiriö voi johtua monista eri syistä kuten esim. tulehduksista, traumoista, kirurgisista toimenpiteistä, sädetyksestä tai ihmisen synnynnäisistä ominaisuuksista.

Lymfahieronnan vaikutukset kohdistuvat kehon lymfasuonistoon sekä ihon pintaosiin. Lymfasuonia stimuloidaan niin että proteiinit pääsevät kulkemaan nesteen mukana imusuonien kautta takaisin verenkiertoon. Kudoksiin varastoituu helposti ylimääräistä nestettä ja kuona-aineita.

Hoidon tarkoitus on saada kuljetettua neste ja kuona-aineet lymfateihin, josta ne siirtyvät edelleen verenkiertoon ja poistuvat elimistöstä lopulta virtsan mukana.